I denna ljuva sommartid

Det är verkligen växlande väderlek. Ena dagen är det så kallt och regnigt att vinterkappan åker fram. Nästa dag, som i dag, är det varmt och skönt och solen lyser från en nästan klarblå himmel.

En väninna ringde i dag och beställde 3 stycken servettaskar. Det brukar vara ett gott tecken på att sommaren är på väg. De är så bra att ta med ut i trädgården eller på balkongen eftersom locket gör att servetterna inte blåser omkring. Jag tror att hon snart har gett alla sina väninnor i koloniområdet vars en ask. Det har verkligen blivit en uppskattad present.

Nu har jag valt tyger och börjat att skära till bottenplattorna i kartong. De ska vara 26 cm X 26 cm. Då passar de till den vanliga storleken på servetter som är ca 18 X 18 cm, men du kan naturligtvis göra i vilken storlek du vill. Jag har gjort många askar genom åren, vissa har jag tagit kort på och de finns här på min blogg.

Här är en bild på tygerna jag har valt:

tyg

Kommentarer

2 kommentarer till “I denna ljuva sommartid”

  1. Catarina 19 maj 2015, 21:54:14

    Snygga tyger till servettasken, javisst är det en praktisk förvaring till servetterna. Har också gjort ett antal till servettaskar och givit bort, bra present!
    Kram

  2. viveka eriksson 24 maj 2015, 17:42:10

    Roligt att ha hittat din sida! Blir inspirerad av alla de vackra tygerna och sakerna.
    Kanske dags att ta fram sin symaskin, även om jag inte kan göra sådana konststycken som du! :-)

Lämna ett svar